Tuesday, February 22, 2011

Thesiskeuzes

Om een paar praktische vragen te beantwoorden, zetten we de dingen even op een rij.

Op dit moment gaan we er vanuit dat er maximum 10 studenten studio brooklyn kunnen volgen. Als er meer interesse zou blijken, dan heeft ASRO de gewoonte om met de studenten samen te zitten en de opties te bekijken. Wie al een keuze gemaakt heeft kan het ons best zo snel mogelijk laten weten, zodat we op tijd een oplossing kunnen beginnen zoeken indien nodig.

We proberen een reisprogramma te voorzien van ongeveer 14dagen (inclusief verplaatsing). Studenten kunnen natuurlijk langer blijven of vroeger afreizen, op eigen initiatief. Het departement gaat door een zware budgetaire hervorming en kan ons geen reissponsoring bieden. Dus de reis zal op eigen middelen moeten gebeuren. (vakantiejob, sponsoring zoeken?). uiteraard doen we er alles aan om de kosten te beperken ter plaatse. Maar naast het ticket van ongeveer 450 eur zal er toch ook een overnachtingskost bij zitten van enkele honderden euro's. Reken dus op een 1250eur minimum voor de reiskosten. Uiteraard kunnen we dit samen bespreken en kijken hoe we efficient kunnen zijn. Op craigslist bijvoorbeeld verhuren mensen hun appartementen voor korte duur, wat vaak goedkoper uitkomt dan op hotel of jeugdherberg. En wie wil er nu niet in een loft in Brooklyn logeren?

Tenslotte nog iets over de timing.
Voor de zomervakantie willen we met de studio al 1 keer samenkomen om interessante lectuur en thema's te verdelen. Op dat moment maakt ook iedereen de keuze tussen Architectuur of Stedenbouw ontwerp. Begin September komen we een tweede keer samen om de reis voor te bereiden. De trip zelf is voor eind September begin Oktober gepland (data nog te bekijken).
En dan is het uiteraard hard werken tot aan de tussentijdse jury rond kerstmis en nog een pak harder tot aan de eindpresentaties.

De originele presentatie kan je hier bekijken.

Groeten, Tom en Ward

1 comment:

 1. Beste Tom en Ward,

  We hebben onder de studenten een spreadsheet gemaakt met alle thesis onderwerpen erin, waar iedereen zijn keuzes in kan aanduiden zodat het duidelijk wordt wie allemaal waar in geïnteresseerd is. Ik zal de link van de blog verder sturen naar iedereen die bij deze studio staat.
  Verder wil ik al zeker zeggen dat Studio Brooklyn mijn eerste keuze is!

  Vriendelijke groeten,
  Antrees

  ReplyDelete